Zorg en gezondheid

Op het terrein van Somawathi Home is sinds 2007 een medische post gevestigd. We bieden hier niet alleen medische enfotoalbum-medische-zorg-4 tandheelkundige zorg aan de kinderen van Somawathi Home, de staf en hun gezinnen en families, de medische post is ook beschikbaar voor de mensen uit de regio.

De faciliteiten van de medische post bestaan uit consulten door een huisarts, verstrekken van medicijnen en vaccinaties, er is een laboratorium voor het uitvoeren van diverse tests en er is tandheelkundige zorg. Sinds 2013 is er ook een oogkliniek waar oogmetingen worden gedaan en brillen worden verstrekt.

Ongeveer 1.500 patiënten uit de regio maken kosteloos gebruik van onze medische post. Vanuit de post worden ook algemene en medische voorlichtingsprogramma’s gegeven.

Dr. Prageetjh Kariyawasam– tandarts

“Iedere zaterdag houd ik praktijk in het Somawathi medisch centrum waar een complete tandartsenpost is ingericht. Alle kinderen en stafmedewerk(st)ers komen elk half jaar voor controle. Ook geef ik instructies hoe zij hun gebit moeten poetsen. Het is mooi om te zien hoe goed de gebitten allemaal onderhouden worden en er relatief weinig getrokken of gevuld hoeft te worden.”