Nominatie Transparant Prijs 2009

logo_transparantprijs
Zeer trots delen wij u mede dat Stichting Weeshuis Sri Lanka genomineerd is voor de Transparantprijs 2009. De Transparant Prijs beloont Nederlandse charitatieve instellingen die het meest inzichtelijke en onderscheidende jaarverslag presenteren.

De Transparant Prijs 2009
De Transparant Prijs 2009 wordt georganiseerd door PricewaterhouseCoopers in samenwerking met Stichting Civil Society. Doel van De Transparant Prijs is door middel van ‘best-practice-sharing’ de kwaliteit van de verslaggeving door charitatieve instellingen te stimuleren. De Transparant Prijs bestaat uit een geldbedrag van € 10.000 en een symbolische trofee.

Genomineerden Transparant Prijs 2009 bekend
(bron: www.transparantprijs.nl)
De beoordelingscommissie van De Transparant Prijs 2009 heeft de namen van de genomineerde kandidaten vandaag (11-09-2009) bekendgemaakt.

Uitreiking op dinsdag 6 oktober in Den Haag
Amsterdam, 10 september 2009 – Op dinsdag 6 oktober maakt juryvoorzitter dr. A.H.G. (Alexander) Rinnooy Kan (SER-voorzitter) in aanwezigheid van vertegenwoordigers van kleine en grote charitatieve instellingen de categoriewinnaars en de overall winnaar van De Transparant Prijs 2009 bekend. Tevens presenteert PwC de resultaten van een onderzoek onder goede doelen naar de impact van de financiële crisis op hun bedrijfsvoering en hun transparantie naar donateurs en andere stakeholders.

De Transparant Prijs wordt dit jaar voor de zesde maal uitgereikt aan een Nederlandse charitatieve instelling die het meest inzichtelijke en onderscheidende publieksverslag presenteert. De Transparant Prijs wordt georganiseerd door PricewaterhouseCoopers in samenwerking met Stichting Civil Society. In totaal hebben 201 instellingen dit jaar een jaarverslag ingezonden, een record. De beoordelingscommissie van De Transparant Prijs 2009 heeft de namen van de genomineerde kandidaten vandaag bekendgemaakt.

De genomineerden per categorie zijn:

• Categorie I – Kleine instellingen (< 0,5 miljoen euro inkomsten):
Metakids, Projecten Zuid Afrika en Weeshuis Sri Lanka

• Categorie II – Middelgrote instellingen (0,5 miljoen – 2,5 miljoen euro inkomsten):
Stichting A.S.A.P. (Association for Small African Projects), Christelijke
Mediaprojecten /3xM en Nationaal Muziekinstrumenten Fonds

• Categorie III – Grote instellingen (> 2,5 miljoen euro inkomsten per jaar):
Artsen zonder Grenzen, Red een Kind en War Child

• Categorie IV – Vermogensfondsen*:
Sluyterman van Loo en de Turing Foundation

* De beoordelingscommissie heeft besloten slechts twee in plaats van drie
vermogensfondsen te nomineren.

Voor meer informatie: www.transparantprijs.nl.