Oliebollenactie 2009 wederom groot succes

Oliebollenkraam Joop en Jeanine KühnAfgelopen zaterdag (12-12-2009) hebben Joop en Jeanine Kühn uit Hoek van Holland weer hun jaarlijkse oliebollenactie gehouden. Toch weer anders als voorgaande jaren, want ze hebben nu maar één dag gestaan en ook met een andere ploeg medewerkers. Ze hebben wel geboft met het weer; het was droog, een beetje zon en een redelijke temperatuur. In één dag hebben ze maar liefst 1600 oliebollen en appelbeignets gebakken en verkocht.

’s Morgens om half negen heeft eerst Dennis (de banketbakker van Bakkerij Van den Akker uit Delft) “oliebollenbakles” aan Jeanine gegeven die na een half uur al als een volleerde oliebollenbakster aan het werk is gegaan tot ’s middags vier uur. Toen waren ze helemaal uitverkocht. Het was een gezellige dag met veel mensen aan de kraam. Moe, maar zeer voldaan, hebben Joop en Jeanine direct bij thuiskomst het geld zitten tellen en kwamen, na aftrek van de kosten, op een mooi bedrag van € 1077,45 om aan de kinderen te gaan besteden.

Samen met het bedrag van de stepactie van afgelopen zomer die ruim € 1500,- opbracht, wordt het toch al weer een aardig totaalbedrag. Joop: “Maar we zijn er nog niet. Chantal is samen met haar vriendin Lara koekjes, truffels en appeltaarten aan het bakken en ze hebben al voor ruim € 400,- aan bestellingen. Dus in Lelystad wordt driftig gewerkt om geld in te zamelen wat we ook nog meekrijgen om te besteden. Tenslotte kregen we vanmiddag (tijdens de wandeling) van een inwoner van Hoek van Holland nog een bedrag van € 100,- toegezegd.”

Met nog een restbedrag, overgehouden van vorig jaar, kunnen Joop en Jeanine weer goed werk verrichten voor het Somawathi Kinderdorp. Joop vertelt enthousiast: “We hebben er weer zin in en zijn erg benieuwd hoe het nu met de kinderen gaat. Op 22 december vliegen we via München en Doha naar Colombo waar we dan de volgende ochtend hopen aan te komen.”