Helpen als bedrijf

Help ons helpen! Als bedrijf hecht u vast en zeker veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij bieden u de mogelijkheid om hier invulling aan te geven met een gelabelde donatie voor ons kinderdorp Somawathi Home. Dat betekent dat u precies weet waaraan uw geld wordt besteed. U kunt kiezen uit gelabelde donaties voor levensonderhoud, onderwijs, medische zorg, sport, cultuur en recreatie, infrastructuur óf algemene voorzieningen.

Download ook onze sponsorproposities voor gelabelde donaties om alle mogelijkheden in detail te bekijken.

Helpen als bedrijf = helpen onze missie te realiseren

De ontwikkeling en de begeleiding van onze kinderen is een proces van jaren. Stichting Weeshuis Sri Lanka heeft zich gecommitteerd om alle zorg en begeleiding te bieden die nodig is om de kinderen na hun 18e levensjaar op eigen benen te laten staan. Help ons om deze missie mogelijk te maken!
Om de continuïteit van het Somawathi Home te kunnen waarborgen, is ieder jaar € 225.000,- nodig.
Hiervoor zijn wij volledig afhankelijk van giften van particulieren én bedrijven. Met een gelabelde donatie weet u zeker dat u bijdraagt aan de continuïteit van het kinderdorp én aan een veilige toekomst van onze kinderen.

Wilt u de stap zetten?

Wij komen dolgraag naar u toe om samen de mogelijkheden van gelabelde donaties persoonlijk met u te bespreken. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te plannen!

Educatie

De focus binnen het Somawathi Home ligt volledig op onderwijs. Voor de kleintjes is er Montessori kleuteronderwijs en de oudere kinderen gaan naar de Governement School in de hoop dat ze hun O-level halen. In het tehuis zijn diverse voorzieningen waaronder een computerleslokaal, een e-learningleslokaal en de diverse leslokalen voor bijlessen als rekenen, aardrijkskunde, scheikunde en talen. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan vakgericht onderwijs waarbij de kinderen onderwijs krijgen in timmeren, mechanica, elektronica, fietsreparaties, landbouw, pottenbakken, textielbewerking en naailes. Bekijk de afzonderlijke adoptiemogelijkheden in onze sponsorpropostie en maak uw keuze!

Eten, drinken & kleding

Iedere dag moet er heel veel mondjes worden gevuld. Voor basis-levensbehoeften als eten, drinken en kleding voor hebben we ieder jaar  € 70.000,- nodig. U kunt kiezen uit gelabelde opties voor ontbijt, lunch, avondeten, vrije tijdskleding, schooluniformen, schoolschoenen en sportkleding.

Medische zorg

Somawathi Medical biedt medische zorg aan de kinderen van Somawathi Home, aan de staf en hun gezinnen en families, maar ook aan honderden mensen uit de regio. De medische hulp varieert van huisartsconsulten tot het verstrekken van medicijnen en vaccinaties. Er is verder een laboratorium voor het uitvoeren van diverse tests en er is tandheelkundige zorg. Ongeveer 1.500 patiënten maken kosteloos gebruik van onze medische post. De totale kosten voor het draaiende houden hiervan bedragen € 18.000,- per jaar.

Sport, cultuur en recreatie

Sport, spel, recreatie en cultuur spelen een belangrijke rol bij een gezonde levensstijl van onze kinderen. Zo wordt het sportveld intensief gebruikt door de kids, met name voor de nationale sport cricket. Er worden ook regelmatig fietstochten en wandelingen georganiseerd, onze kinderen leren zwemmen in zee en er is veel aandacht voor traditionele dans en muziek (we hebben zelfs een eigen band!). En op zondag gaat een deel van de kinderen naar de tempelschool. De totale kosten voor sport, cultuur en recreatie bedragen op jaarbasis € 9.500,- en u kunt daar een steentje aan bijdragen met een gelabelde adoptie.

Infrastructuur

Om goede zorg te kunnen verstrekken, is een goede infrastructuur nodig. Om de 20 woonpaviljoens van schoon drinkwater te voorzien, maken we gebruik van een eigen watertoren met pomp- en zuiveringsinstallatie. Omdat de stroom in Sri Lanka iedere dag wel een keer uitvalt, beschikken we in het kinderdorp over een eigen stroomgenerator. En dagelijks draaien de wasmachines op volle toeren; handdoeken, beddengoed, schooluniformen en kleding moeten onder tropische omstandigheden iedere dag worden gewassen. De gebruikskosten voor telefoon en internet vallen natuurlijk ook onder het kopje infrastructuur. Jaarlijks besteden we € 29.000,- aan het gebruik en onderhoud van deze voorzieningen, die u één voor één kunt adopteren.

Algemene voorzieningen

Denk aan het onderhoud van de gebouwen (onontbeerlijk met het oog op het vochtige klimaat), beveiliging, verzekeringen, het salaris voor de zorgmoeders én de spaarbankboekjes voor de kinderen, zodat zij een eigen startkapitaaltje hebben als ze op eigen benen komen te staan. Bekijk de afzonderlijke adoptiemogelijkheden in onze sponsorpropostie en maak uw keuze!