Kom kijken in Sri Lanka

Dankzij de hulp van honderden vrijwilligers is het Somawathi Home een feit.

Het kindertehuis wordt volledig gemanaged door onze lokale staf, de kinderen gaan iedere dag naar school en hebben hun vaste dagprogramma. Alles loopt op rolletjes. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. En als u het leuk vindt om een sport- of spelevenement voor de kinderen te organiseren, dan wordt het enorm op prijs gesteld.

Het management in Sri Lanka heeft haar handen vol aan de organisatie en de zorg voor onze kinderen. Dat betekent helaas dat zij niet meer in de gelegenheid zijn om vrijwilligers actief te begeleiden of om stages en afstudeeropdrachten te coördineren. Maar zoals gezegd, bent u wel van harte welkom om het Somawathi Home te komen bezoeken. Het organiseren van een leuk evenement in overleg met het lokale management wordt ontzettend gewaardeerd. En misschien wilt u wel een bepaalde expertise aanbieden. Ook dat is een mogelijkheid, maar dan wel altijd in goed overleg vooraf.
Het is belangrijk om te weten dat het merendeel van de staf en de kinderen nauwelijks tot geen Engels spreekt. Het management spreekt wel Engels en de kinderen doen hun best de taal machtig te worden.

Do’s en dont’s als u komt kijken in Sri Lanka

De volgende regels en procedures zijn noodzakelijk en in het belang van de kinderen. Wij vragen u daarom nadrukkelijk om deze te respecteren en na te komen.

 • Als u het Somawathi Home komt bezoeken, dan zal het management u vragen om de huisregels door te lezen en na te leven.
 • Vrouwelijke gasten mogen geen korte broeken dragen, wel t-shirts met mouwtjes, maar zonder decolleté. Doorzichtige kleding wordt als aanstootgevend ervaren.
 • U bent alle dagen welkom, behalve op zondag (dan bezoeken de kinderen de tempel).
 • Vrijwilligers die expertise komen aanbieden of sport- en spelevenementen willen organiseren, mogen niet in het Somawathi Home overnachten. Hotelaccommodatie dient u zelf te regelen en de kosten zijn uiteraard voor eigen rekening.
 • Voor het aanbieden van een lunch of andere activiteit kunt u contact opnemen met: Somawathi Home: +94 91 49 21 687 of +94 91 22 82 47 8 of met ons info@weeshuissrilanka.nl
 • Bij aankomst kunt u zich aanmelden in het kantoor bij de hoofdingang op vertoon van een legitimatiebewijs. Uw bezoek wordt dan geregistreerd.
 • Als u cadeautjes of snoepjes wilt meenemen, dan wordt u verzocht deze aan de leiding af te geven. Zij zorgen er voor dat uw presentjes op een geschikt moment bij de kinderen terecht komen en op het moment dat een kind ook echt iets verdiend heeft. We willen voorkomen dat de kinderen reikhalzend uitkijken naar bezoekers om presentjes in ontvangst te nemen. Nog liever ontvangen wij een financiële bijdrage waarmee wij noodzakelijke aankopen kunnen doen.
  Met een bijdrage van Rs. 1000,- (ca. € 6,-) kunnen wij de kinderen bijvoorbeeld een week muziekles aanbieden! U kunt eventueel ook een maaltijd doneren.

  Meer weten?
  Stuur een e-mail met al u vragen naar info@weeshuissrilanka.nl
  Contactgegevens Sri Lanka:
  Management: +94 77 7845971 or +94 91 4921687
  E-mail: somawathinivasa2015@gmail.com

Bezoekadres

Somawathi Niwasa – Holland House of Hope
Sri Udayamitta Nahimi Mawatha
Idankissa Road,Harumalgoda
Habaraduwa, Sri Lanka
Telefoon management: +94 77 7845971 or +94 91 4921687
E-mail: somawathinivasa2015@gmail.com

Ligging

Het Somawathi Holland House of Hope ligt ca. 12 kilometer ten zuidoosten van de stad Galle. Bij de kloktoren van de kruising in Habaraduwa gaat u richting het binnenland. Na 3 kilometer gaat u rechtsaf de verharde weg in, richting Somawathi Nivasa.
Telefoonnummer management: +94 77 7845971 or +94 91 4921687
E-mail: somawathinivasa2015@gmail.com

NGO Registratie

Somawathi Saparamadu Trust
No. 129 Dutugemenu Street
Dehiwala – Sri Lanka
Registration number: 87358
Somawathi Home – Holland House of Hope
Registration number: FL-109304
Voluntary Social Services/Non-Governmental Organisation