Lees hun verhalen

Sajith – op eigen benen

“Ik ben een van de eerste jongens die op zijn 18e het Somawathi Home heeft verlaten.
Bij een restaurant in de buurt ben ik gaan werken als barkeeper. Ik verdien een goed salaris en krijg iedere maand een deel van de fooien die de gasten achterlaten. Van mijn verdiende geld huur ik een kamer en heb ik een fiets gekocht. Iedere zondag ga ik naar het Somawathi om mijn vrienden te zien. Vaak heb ik vragen hoe ik dingen het beste kan aanpakken en daar helpt de staf me bij.”

Tanuja – Trainee Koggala Beach Hotel

“Na mijn O-level examen ben ik naar de Hotelschool gegaan waar ik een opleiding in de huishouding volg. Ik kan niet heel erg goed leren, maar wil heel graag kamermeisje worden in een hotel. In Hotel Koggala Beach loop ik nu stage en mag ik in het restaurant helpen met bedienen. De gasten zijn heel erg aardig en leren me heel veel Engelse woordjes en ik krijg ook vaak een fooi.”

Isanka – keukenhulp

“Op school ging het niet goed met mij. Ik viel vaak in slaap tijdens de les en mijn schoolresultaten waren slecht. De manager van het Somawathi Home heeft met mij gesproken en mij van school gehaald. Nu help ik de koks in de keuken met groenten snijden en mag ik de thee rondbrengen voor de staf. Vanaf volgend jaar, als ik 15 ben, mag ik stage gaan lopen in de keuken van een hotel.”