Pluimen

Wij zijn berentrots op onze pluimen!Organiseer een event voor Stichting Weeshuis Sri Lanka

Sinds de oprichting begin 2005 is Stichting Weeshuis Sri Lanka uitgegroeid tot een professionele organisatie met ANBI-status en het CBF-Certificaat voor goede doelen.
Bovendien mochten wij al twee keer de Transparant Prijs voor het beste Jaarverslag in ontvangst nemen en heeft de Kinderbescherming in Sri Lanka het Somawathi Home uitgeroepen tot beste kindertehuis van Zuid-Sri Lanka. Als erkenning voor haar werk heeft het onze Koningin behaagt om Marja van Leeuwen een Koninklijke Onderscheiding uit te reiken. U begrijpt vast wel dat wij heel erg trots zijn op deze pluimen.

CBF Certificaat

In 2008 heeft de Stichting Weeshuis Sri Lanka het CBF-Keur voor goede doelen verworven. In 2013 is het CBF-Keur omgezet in het CBF-Certificaat. Ook een kleine fondsenwervende instelling, zoals wij, kan voldoen aan de strenge criteria van het CBF.

Erkenningspaspoort van het CBF

Transparant Prijs

Sinds de oprichting sturen wij ons Jaarverslag in om mee te dingen naar de Transparant Prijs. Een prijs die wordt toegekend voor de meest transparante verslaglegging. Voor de Jaarverslagen 2008, 2012 en 2013 werden wij genomineerd met een eervolle vermelding. Voor zowel ons Jaarverslag 2009 als 2010 hebben wij de Transparant Prijs gewonnen in de categorie kleine goede doelen.

A-Status

Het Somawathi Home is door de Kinderbescherming als beste kindertehuis van Zuid-Sri Lanka gekozen en heeft
hiermee de A-status verkregen. Sri Lanka telt in totaal 364 kindertehuizen waar ruim 15.000 weeskinderen en verlaten kinderen zijn ondergebracht. De kindertehuizen variëren van staatsinrichtingen tot particuliere initiatieven, waarvan de kwaliteit per tehuis veelal te wensen overlaat. Met dit onderzoek tracht de Nationale Kinderbescherming de kwaliteit van kinderopvang te verhogen.

ANBI status

Met de invoering van de nieuwe regelgeving voor schenkingen en fiscale aftrekbaarheid heeft de Belastingdienst Stichting Weeshuis Sri Lanka de ANBI-status toegekend. Schenkingen aan ANBI-instellingen zijn fiscaal aftrekbaar.