Organiseer een event

Start uw eigen actie voor de kinderen in het Somawathi Home!

Bent u een ster in oliebollen of brownies bakken, hardlopen, fietsen, zwemmen of (zelfgemaakte) spullen verkopen? Start dan u eigen actie voor Stichting Weeshuis Sri Lanka en haal geld op voor onze kinderen in het Somawathi Home! De opbrengst van ieder event, hoe klein of groot ook, is ontzettend waardevol voor ons. Zo kunnen wij samen onze droom waarmaken en ervoor zorgen dat al onze kinderen een veilige toekomst tegemoet zien en straks op eigen benen kunnen staan.
Dus bent u goed in iets, start dan uw eigen actie voor onze kinderen in het Somawathi Home. Dat kunt u in uw eentje doen, maar u kunt ook anderen vragen om mee te doen; denk eens aan mensen in uw straat, de sportvereniging of op de school van uw (klein)kinderen. Overal zijn medestanders te vinden. En laat het ons vooral weten als u een event organiseert; samen staan we sterker! U kunt ons ook altijd mailen als u vragen heeft of als u een van onze ambassadeurs wilt uitnodigen.

Tips ter inspiratie

Als u zich nu afvraagt wat u op poten kunt zetten om geld in te zamelen, dan hebben wij een paar tips:

 • Organiseer een Somawathi Home-lunch op uw werk (met speciale hapjes en misschien een presentatie over ons weeshuis; u kunt ook onze TV-spot, foto’s en video’s laten zien.)
 • Speciale activiteiten op de school van uw (klein)kinderen. Overleg eerst met de leerkrachten. Kan het Somawathi Home onderwerp van een weeksluiting zijn?
 • Een speciale mini-Somawathi Home-loop voor kinderen en ouders?
 • Maak van verjaardagen en andere feestagen Somawwathi Home-dagen. Bijvoorbeeld: een wandeling, een fietstocht, een sloepentocht; iedereen krijg onderweg informatie over het weeshuis en de kinderen. Inschrijfgeld: voor het Somawathi Home.
 • Vraag als cadeau voor verjaardagen en andere gelegenheden om een extra bijdrage voor Stichting Weeshuis Sri Lanka: Schminken op braderieën, een standje op een markt, speciale, zelfgemaakte posters ophangen in de hal van de plaatselijke bibliotheek of een andere openbare plek (de school van uw kinderen, de wachtkamer van uw huis- en tandarts, op uw werk).
 • Leuke acties met Kerst, Nieuwjaar, Koningsdag, 5 mei en andere feestelijke gelegenheden.
 • Een karaoke-party, Barbecue, taartenbakactie, buurtontbijt. Een Somawathi Home-vrijdagmiddagborrel in de buurt of op het werk met hapjes en drankjes.
 • Pannenkoeken of oliebollen (of iets anders lekkers) bakken en verkopen op een markt.
 • Een karikatuurtekenaar in uw vriendenkring? Altijd populair. Daar heeft iedereen graag 5, 10 of 20 euro
 • Organiseer een salsa- of andere (dans)workshop tijdens de middagpauze op uw werk. Deelnemers betalen bijvoorbeeld € 5,- of € 7,50 voor een proefles van een half uur.
 • Maak foto’s en stuur ze door, zet ze op Facebook, ‘spread the word’!
 • Organiseer in afstemming met uw baas de komende weken een vaste casual day; iedere vrijdag mag iedereen tegen betaling van bijvoorbeeld € 5,- lekker in vrijetijdskleding komen werken (alles mag). Leg de vrijdagen waarop dit geldt van tevoren goed vast en laat iedereen zoveel mogelijk vooruit betalen.
 • For men only: scheren voor het goede doel. De mannelijke collega’s kunnen zich tegen betaling in de middagpauze laten scheren (door de vrouwelijke collega’s?). Ze mogen die dag uiteraard ongeschoren op het werk verschijnen.
 • Organiseer een rice & curry-avond (het traditionele gerecht in Sri Lanka). Verkoop entreekaarten waarvan een deel de kosten voor de avond dekt en het andere deel in de Somawathi Home-pot wordt gedoneerd. Tijdens die avond kunt u ook nog eens iedereen actief om een bijdrage vragen of ga rond met een ‘collectebus’.
 • Bespeelt u een instrument of speelt u in een band? Organiseer een informele concertavond en verkoop entreekaarten. Vraag die avond alle aanwezigen (een voor een) actief om een Somawathi Home-bijdrage.
 • Organiseer met collega’s of vrienden een ‘garage sale’; een prima manier om de zolder eens op te ruimen. Alternatief: maak er een veiling van. Iedereen neemt iets mee om te laten veilen,tegelijk zijn zij degenen die op de spullen (van anderen) bieden.
 • Vraag uw baas of de opbrengst van de koffieautomaat van een of meer weken in de Somawathi Home-pot mag belanden.
 • Ben creatief! Inventariseer of er vrienden of collega’s zijn die iets goed kunnen en bedenk hoe u deze mensen kunt inzetten voor het organiseren van een leuke actie. Doe een oproep om hulp. U zult versteld staan van de verborgen talenten en creativiteit van de mensen die u kent!
 • Ben creatief! Inventariseer of er vrienden of collega’s zijn die iets goed kunnen en bedenk hoe u deze mensen kunt inzetten voor het organiseren van een leuke actie. Doe een oproep om hulp. U zult versteld staan van de verborgen talenten en creativiteit van de mensen die u kent!
 • Vraag de manager van je supermarkt of je daar een bak mag plaatsen om de bonnetjes van de lege flessen te doneren voor het Somawathi Home.

Deze mensen gingen u voor

Chocoladeletteractie Soroptimistenclub Waterland

De Soroptimistenclub organiseert een grote chocoladeletteractie waarvan de opbrengst van de verkochte chocoladeletters volledig ten goede komt aan twee goede doelen waarvan Stichting Weeshuis Sri Lanka er één is. Soroptimisten zetten zich wereldwijd in voor de bevordering van vrouwen en kinderen en vanzelfsprekend past het Holland House of Hope qua missie en visie hier uitstekend bij. Uiteraard leveren ze bij voorkeur de letter S, van Soroptimisten maar ook van Somawathi Home en Sri Lanka! Bedankt! Wilt u zelf deze chocoladeletter bestellen? Download hier het bestelformulier.

Zonnegroet voor Weeskinderen

Op 24 september 2011 werd in Cuijk Global Mala gevierd onder het motto ‘Zonnegroet voor Weeskinderen’. Dankzij de betrokkenheid van ambassadrice Joke Stange en de inzet van Centrum de Bron werd Global Mala een groot evenement. Diverse activiteiten werden georganiseerd om tot de mooie bijdrage van € 587,50 te komen.

Oliebollen voor Weeshuis Sri Lanka 2009

Op 12 december 2009 organiseerden Joop en Jeanine Kühn uit Hoek van Holland hun jaarlijkse oliebollenactie. In één dag tijd hebben zij maar liefst 1.600 oliebollen en appelbeignets gebakken en verkocht. Moe, maar zeer voldaan, hebben Joop en Jeanine direct bij thuiskomst het geld zitten tellen en kwamen, na aftrek van de kosten, op een mooi bedrag van € 1.077,45 voor de kinderen in het Somawathi Home.
Met nog een restbedrag, overgehouden van vorig jaar, konden Joop en Jeanine weer fantastisch werk verrichten voor ons kinderdorp.

Sponsorloop Bloemendaalse School Vereniging

In juni hebben alle leerlingen van de basisschool de Bloemendaalse School Vereniging onder leiding van juf Karin van der Noordaa een sponsorloop georganiseerd voor het weeshuis. Met heel veel enthousiasme en inzet hebben de leerlingen het geweldige bedrag van € 5.119,- opgehaald!
Fantastisch, wat hebben jullie hard gelopen! Dank jullie wel!

1000 Harten Project

Ida Kuipers had het plan om in december 2009 naar het Somawathi Home af te reizen en wilde graag voor ieder kind een cadeautje organiseren (uiteraard in overleg met de Stichting). Zij ging aan de slag en maakte maar liefst 1.000 vilten harten die ze voor € 5,- per stuk verkocht. De opbrengst (minus de materiaalkosten) ging in z’n geheel naar de kinderen. Een fantastische mooi actie, dank je wel Ida!

Halve Marathon Vlieland

Op zondag 9 augustus 2009 bemande onze trouwe vrijwilligster Marian Oosterbaan een kraam tijdens de Stortemelk Halve Marathon van Vlieland. Ze heeft onze Stichting onder de aandacht gebracht bij de bezoekers en wist maar liefst € 900,- te verdienen met de verkoop van diverse artikelen. Marian reisde in september van dat jaar weer af naar het Somawathi Home plaatse. Marian, hartelijk dank voor je tomeloze inzet!

Muntenactie

Super de Boer uit Brummen organiseerde in het kader van het 5-jarig bestaan een ludieke muntenactie. Bij iedere € 20,- aan boodschappen kregen klanten een muntje ter waarde van € 0,20 die ze in één van de drie goede doelen-buizen naar keuze konden doneren. Mede dankzij onze vrijwilligster Stevien Wiltink (die de klanten subtiel attendeerde op de buis voor het Somawathi Home) leverde deze actie een totaalbedrag van € 321,50 op. Stevien, hartelijk dank voor je oneindige inzet! Wouter van de Bunt (eigenaar Super de Boer), bedankt voor deze gelegenheid!

Actie Achmea levert € 1.000 op

Het sales team van Achmea heeft een actie op poten gezet voor onze Stichting. Zij moesten tenminste 1.000 nieuwe klanten werven; deze actie bracht maar liefst  € 1.000,- op. Toenmalig bestuurslid Marja Duivestein mocht de cheque in ontvangst nemen.

Rotary Zoetermeer schenkt € 1.000

Na het geven van een presentatie bij de Rotary Zoetermeer op 25 februari 2009 mochten wij, dankzij de inzet van ons lid van de Raad van Toezicht, de heer W.A. Boone, een cheque in ontvangst nemen van € 1.000,-!

‘De uitdaging’ op BS Jeroen Bosch

Hajar, Lotte, Wouter en Max uit groep 6/7 van Basisschool Jeroen Bosch in Rosmalen hebben meegedaan aan het project ‘De Uitdaging’ op hun school. Dit is een project waarbij je in drie dagen je droomwens mag uitvoeren tijdens schooltijd. Hun droomwens was om een pleinspeelmiddag te organiseren om geld op te halen voor weeskinderen in Sri Lanka. Zij hebben met deze actie voor onze € 285,- opgehaald. Een prachtig resultaat. Hajar, Lotte, Wouter en Max, hartelijk dank!

Jeanine Kühn: ‘Ik loop voor Somawathi’

Jeanine Kühn uit Hoek van Holland liep in 2008 voor de vijfde keer de Nijmeegse Vierdaagse. Onder het motto “Ik loop voor Somawathi”, liet Jeanine zich sponsoren door familie, buren, vrienden, kennissen, winkeliers en bedrijven ten bate van Stichting Weeshuis Sri Lanka. Haar actie heeft in totaal € 3.472,05 opgeleverd! Fantastisch!

Roei marathon

Isabel, Laura, Rosalie en Leontien hebben op 3 juni 2015 de 100 km Ringvaart Roei Marathon geroeid voor het weeshuis en ruim € 3.000,- opgehaald! Met windkracht 5 de Kaag over, materiaalpech aan de boot, bereikten zij na 14 uur de finish in Delft. Heel veel dank, jullie zijn kanjers!

Lege flessenactie Albert Heijn

Filiaalmanager Ad Mathijssen van Albert Heijn zorgt ervoor dat er bij diverse AH-vestigingen in het land donatiebakken staan waar klanten hun lege flessen-bonnetje kunnen doneren. Ieder jaar brengt dit ruim € 10.000,- op. Ad verdient een enorme pluim!