Over Stichting Weeshuis Sri Lanka

Direct na de allesverwoestende tsunami richtte Marja vanover-stichting-weeshuis-sri-lanka-1 Leeuwen begin 2005 de Stichting Weeshuis Sri Lanka op. Het was en is nog steeds ons doel om verweesde en verlaten kinderen in Sri Lanka een warm en liefdevol thuis, maar vooral ook een veilige toekomst te bieden. Dat doen we nu al sinds 2005 in het Somawathi Home in de plaats Harumolgoda aan de zuidkust. Om de continuïteit van ons weeshuis te garanderen, is uw hulp nodig. Hulp om onze kinderen dat veilige thuis te kunnen blijven bieden om hun mondjes te vullen, ze naar school te laten gaan, een vak te leren en een kans te geven op een betere toekomst.

Hoe het allemaal begon

Op verzoek van een bevriende arts in Sri Lanka startte Marja van Leeuwen, daags na de tsunami eind 2004, met het inzamelen van 24 dozen medicijnen en verbandmiddelen. Op 30 december was zij terug in Nederland met een nieuwe missie in haar leven: het bouwen van een kindertehuis om de kinderen in het zwaar getroffen gebied in het zuiden van Sri Lanka te helpen.

In een televisie-uitzending bij Karel van de Graaf sprak zij op Nieuwjaarsdag haar droom uit en dat was de start van het eerste (en op dat moment enige) particuliere hulpverleningsproject voor de jongste slachtoffertjes van de tsunami.

De fondsenwerving ging van start, een bestuur werd gevormd, hulpgoederen werden verscheept en een team van 300 vrijwilligers stak de handen uit de mouwen om professionele hulp te bieden. In Sri Lanka werd een samenwerking gestart met een partnerorganisatie en 45.000 m2 grond werd beschikbaar gesteld door de welgestelde familie Saparamadu.

Honderd dagen na de ramp opende het weeshuis Somawathi Home haar deuren en werden de eerste kinderen door de kinderbescherming hier ondergebracht. Nu wonen er 104 kinderen permanent in het Somawathi Home; tenminste tot hun 18e jaar is dit hun veilige en liefdevolle thuis.

Sinds de oprichting begin 2005 is Stichting Weeshuis Sri Lanka uitgegroeid tot een professionele organisatie met de ANBI-status (formulier publicatieplicht), het CBF-Certificaat voor goede doelen en menig maal genomineerd en winnaar van de Transparant Prijs.

De Statuten van Stichting Weeshuis Sri Lanka (versie 15-12-2021) kunt u als pdf bekijken en downloaden. Het boek ‘Een weeshuis in Sri Lanka’ van Marja van Leeuwen kunt u hier bestellen. Download u het uittreksel van de Kamer van Koophandel hier.

over-stichting-weeshuis-sri-lanka-4