Facebook-icon-2 Twitter-icon-2 Youtube-icon-2Instagram-icon-2Doneer nu

WIE ZIJN WIJ ?

Stichting Weeshuis Sri Lanka

Liefdevol thuis

Verweesde en verlaten kinderen in Sri Lanka vinden een liefdevol en veilig thuis in ons Somawathi Home. Wij besteden veel aandacht aan goed en praktisch onderwijs en de best mogelijke medische zorg.

Helpen naar volwassenheid

Wij willen de kinderen in het Somawathi Home niet alleen de beste opvang bieden, wij willen er vooral voor zorgen dat zij straks, als volwassenen op eigen benen kunnen staan.

Uw hulp is nodig!

We laten onze kinderen niet in de steek als ze 18 zijn! Een veilige toekomst voor ál onze kinderen is ons hoogste doel. Om dat mogelijk te blijven maken, hebben wij uw hulp nodig.

Join the family!

Stichting Weeshuis Sri Lanka zamelt geld in om de continuïteit van het weeshuis te garanderen. Daarvoor is uw hulp nodig! Help mee om onze kinderen dat veilige thuis te kunnen blijven bieden om hun mondjes te vullen, ze naar school te laten gaan, een vak te leren en een kans te geven op een betere toekomst.

Hoe kunt u helpen?

Het Somawathi Home is sinds 2005 uitgegroeid tot veel meer dan een weeshuis alleen; 104 verlaten en verweesde kinderen hebben hier een liefdevol en veilig thuis, maar wij besteden ook heel veel aandacht aan goed en praktisch onderwijs en de best mogelijke medische zorg. En daar mogen de kinderen uit de regio ook gebruik van maken. Wij willen de kinderen in het Somawathi Home niet alleen de beste opvang bieden, wij willen er vooral voor zorgen dat zij straks, als volwassenen op eigen benen kunnen staan. We laten onze kinderen niet in de steek als ze 18 zijn! Een veilige toekomst voor ál onze kinderen is ons hoogste doel. Om dat mogelijk te blijven maken, hebben wij uw hulp nodig. Help mee! Er zijn heel veel manieren waarop u kunt laten zien dat u de kinderen in het Somawathi Home een warm hart toedraagt.

DOE EEN GIFT

Alleen dankzij uw steun kunnen wij de kinderen in het Somawathi Home een liefdevol thuis en een veilige toekomst blijven bieden. Een gift is snel geregeld, veilig en online.

DONEER EEN MAALTIJD

In Sri Lanka is Almsgiving een mooi gebruik: op een bijzondere feest- of herdenkingsdag trakteren zij minder bedeelden op een maaltijd. U kunt ook maaltijden doneren aan de kinderen van het Somawathi Home als u iets te vieren heeft.

BORDJE, BEDJE, BEKERTJE

Doe mee aan ons financieel adoptieplan: adopteer een bordje, bekertje, bedje. Al vanaf 5,- per maand. Zo maakt u het verschil voor ‘onze’ kinderen in Sri Lanka.

NIEUWS

Award of Three Star Green Ranking by the National Child Protection Authority

We are pleased to inform you that the National Child Protection Authority has awarded and ranked our children Home under GREEN Three Star category which is the highest according to their ranking system.

The officers of National Child Protection Authority has inspected our children home back in June this year and they have spent nearly one week for evaluation and gathering information but they never reveal the reasons for inspection. The NCPA has evaluated children homes based on 24 main criteria’s and marks has been awarded accordingly. The lowest is RED Single Star, the next is YELLOW with two stars.

We are proud to be in the top ranking with few other children homes in the country. Now, it is the duty of all members to retain the ranking. This is the first time the NCPA has conducted such an evaluation.

FACEBOOK

IN DE MEDIA

KOM IN ACTIE!

ORGANISEER EEN EVENT

Bent u een ster in brownies bakken, hardlopen, fietsen, zwemmen of spullen verkopen? Start uw eigen actie!

SPREAD THE WORD!

Help ons om zoveel mogelijk mensen te informeren over ons werk in het Somawathi Home in Sri Lanka.

WORD AMBASSADEUR

Bent u de perfecte kandidaat om de nieuwe ambassadeur van Stichting Weeshuis Sri Lanka te worden? Wij zijn op zoek naar u!

HELP ONS

Bent u een goede vertaler of heeft andere talenten? Wij zoeken vrijwilligers voor veel klussen, waaronder vertaalwerk.

OVER SOMAWATHI HOME

Een veilige toekomst

Wat eind 2004 begon met het brengen van 24 dozen medicijnen is inmiddels uitgegroeid tot een duurzaam hulpverleningsproject waar honderden Sri Lankaanse kinderen medische zorg en onderwijs krijgen. Ons werk is vooral gericht op de lange termijn: wij investeren niet alleen in het bieden van een liefdevol thuis voor onze 104 verweesde en verlaten kinderen, maar vooral ook in de best mogelijke ontwikkeling van de kinderen; de focus ligt volledig op onderwijs. Want het is onze ambitie dat zij straks op eigen benen kunnen staan en een veilige toekomst tegemoet kunnen zien.
Bekijk alle feiten en cijfers >>

Onze kinderen

Na de tsunami waren het hoofdzakelijk de kinderen die hun ouders hadden verloren en niet bij familie terecht konden; zij vonden een veilig thuis in ons Somawathi Home.
Maar wat begon als een hulpverleningsproject voor deze kinderen, is uitgegroeid tot veel meer dan een weeshuis alleen. Wij werken nauw samen met de Sri Lankaanse Kinderbescherming als het gaat om het opnemen van nieuwe kinderen met de meest uiteenlopende achtergronden. Alle kinderen blijven tenminste tot hun 18’e jaar bij ons wonen. Tot die tijd zijn ze onder voogdij van de Trust en blijft het Somawathi Home hun veilige en liefdevolle thuis.

Lees alles over hoe wij helpen >>

Hulp aan de regio

Het Somawathi Home is in de loop der tijd uitgegroeid tot véél meer dan alleen maar een weeshuis. Er is een professionele medische post op het terrein ingericht en wij hebben zelf aanvullend onderwijs georganiseerd. Deze faciliteiten stellen wij ook gratis beschikbaar aan de kinderen en omwonenden in de regio.


De medische zorg is van grote toegevoegde waarde voor de omgeving, evenals de Montessori peuter- en kleuterschool, waardoor ouders de mogelijkheid hebben om te gaan werken. Zelfs de monniken uit de nabijgelegen tempels volgen vol enthousiasme onze computerlessen. Dankzij uw steun kunnen wij deze waardevolle hulp aan de regio bieden.

Meer informatie over de hulp aan de regio >>

Raja (14 jaar)

Wij zijn de Grootste Familie van Sri Lanka. In het Somawathi Home hebben wij een veilig thuis. Ik leer timmeren, spreek al Engels, plant bananenbomen en volg computerles. Stichting Weeshuis Sri Lanka werft fondsen om ons een goede toekomst te bieden. Helpt u ook mee?

Privacy en veiligheid van de kinderen

Om de privacy en veiligheid van de inwonende kinderen te waarborgen is in Sri Lanka een nieuwe wet aangenomen. In april 2021 is landelijk bepaald dat kindertehuizen en goede doelen geen afbeeldingen van kinderen meer mogen publiceren op websites en in social media. Een begrijpelijke maatregel die wij uiteraard ondersteunen; al maakt het onze communicatie-uitingen aanzienlijk minder aantrekkelijk.